27/12/09

L'autovia a la independència

Bé, el títol ho diu tot. Tothom coneix la carretera N-II en el seu tram des de Barcelona fins a la Catalunya nord. Doncs bé, aquesta carretera hi ha un projecte engegat per l'estat espanyol en el qual es preveu el desdoblament de la carretera i en diversos punts està en estat de redacció del projecte.
Tanmateix, en el tram que va des de Maçanet de la Selva fins a Caldes de Malavella, fa uns dos anys aproximadament, es van iniciar les obres de desdoblament, que preveien estar finalitzades pel 2008.
Doncs bé, qualsevol persona no se li escapa que l'estat ha tornat a fallar una vegada més amb les seves promeses pel que fa a les infraestructures i el termini en realització d'obres previst.
El més escandalòs de la carretera és que hi ha tots els terrenys aplanats, però per problemes econòmics de l'empresa constructora, les obres porten aturades més d'un any, termini en el qual l'estat ha estat incapaç de retirar la concessió a l'empresa constructora per incompliment de termini.
La inversió a les comarques gironines sembla ser que no aporten els suficients vots com per invertir, ja que és més necessari invertir al voltant de Madrid...
Doncs bé com volen els polítics espanyols que a catalunya hi hagi un contentament amb la política estatal i amb les institucions de l'estat?
Després es posen les mans al cap quan es cel·lebren referèndums que pregunten obertament si la gent està a favor d'esdevenir un estat sobirà dins la unió europea.
Senyors i senyores de Madrid, són vostès amb exemples com el de l'A-2 els que causen aquesta desafecció i fan creixer l'independentisme català. Per tant, no s'escandalitzin del que vostès provoquen.
L'A-2, ens portarà cap a la independència? Potser si, potser no, peró és un gra de sorra més a afegir i un motiu més per creure en què una Catalunya lliure permetria un reconeixement internacional del nostre país, una millora en infraestructures i una millor gestió econòmica.

Per Albert Donaire i Malagelada

25/12/09

TV3 al país valencià i a Catalunya Nord


Benvolguts amics, com tots venim presenciant, el govern de Camps del País Valencià està entestat en tancar i destruïr tot símbol de catalanitat i que escapi del seu control del panorama valencià. Així mateix, s'hi uneix el govern francès, que no concedeix cap canal multiplex perquè els nostres veïns i conciutadans de la Catalunya Nord puguin continuar veient les emissions de "la nostra".
Tot plegat està portant tot cap a una deriva d'eliminació del que està relacionat amb la cultura catalana i la nostra llengua.
Per tal d'evitar-ho, hem d'unir esforços de tots els ciutadans tant de Catalunya com del Pais Valencià per tal d'evitar un tall a la llibertat d'expressió i de la cultura i llengua catalanes.
Per tot això, signeu el manifest en favor de TV3 al País Valencià.

23/12/09

Bon nadal i bones festes

Després de temps d'inactivitat del blog, torno a l'acció.
Desitjo a tothom que tingui un bon nadal, bones festes i bon any nou.
Hem viscut un 2009 bastant intens, i on a Catalunya ens ha passat de tot.
Políticament hem vist com l'estatut perilla cada dia de patir una retallada, hem estat testimonis de l'engegada de consultes per la independència de Catalunya arreu del país, començant per Arenys de Munt i més recentment per més de 160 municipis de Catalunya, on ha guanyat sempre el Si, de manera aclaparadora.
En el camp esportiu hem tornat a vibrar amb la nostra selecció de futbol que ha guanyat a Argentina per 4 gols a 2, hem vist un equip català com el Barça triomfar arreu del món sencer.
En el sector de les telecomunicacions, el diari gironí El Punt ha comprat al diari Avui i ara formen part d'una mateixa empresa, mantenint les capçaleres.
Ha estat un any on hi ha hagut diversos mesos on TV3 ha recuperat el lideratge d'audiència al país.
En infraestructures, hem vist com es finalitzava l'aeroport de Lleida Alguaire, hem estrenat la Línia 9 de metro de Barcelona i area metropolitana, s'ha estrenat la Terminal Sud de l'Aeroport del Prat, hem vist com s'aturaven les obres de desdoblament de la N-II (A-2) al seu recorregut entre Maçanet de la Selva i Caldes de Malavella...
En el camp de la seguretat, ha estat la primera vegada que una promoció dels Mossos d'Esquadra sortía de l'ISPC amb el desplegament totalment acabat, arribant així a tot el territori.
Hem tingut un any on hi ha hagut de tot.
Tot plegat, hem tingut bones i males notíces notícies pel país.

En fi, no em queda més que despedir-me (de moment) i desitjar-vos a tots que tingueu bones festes i bon any 2010.