18/2/12

Qui torna a pagar? Els funcionaris

Tots entenem que són temps difícils, tots podem entendre que s'han de fer esforços per tal de que el nostre país es recuperi d'aquests moments complicats que esta vivint.
Però el que no podem entendre és que els que pateixen les retallades sempre siguin els mateixos. Fora de les retallades que pateixen els serveis bàsics (Sanitat, educació, seguretat), també pateixen retallades els seus treballadors. Ara hem de sumar un 3% més a aquestes retallades, que es traduïra en uns 900€ a la paga del mes de Juny.
Jo faig una reflexió a tots els polítics que estan al parlament de Catalunya.
Els compararé la seva feina amb la d'un Mosso d'Esquadra.
Mentre la seva tasca consisteix en crear, modificar o anul·lar lleis, decidir el que fa Catalunya en un parlament on estan segurs, nosaltres estem cada dia al carrer, exposant la nostra pròpia seguretat, afrontant els riscos que representa la nostra professió. Una professió que podem patir per la nostra integritat física. On, tot i la responsabilitat i perill que consisteix haver de portar una arma a sobre, no es dota als agents d'armilles antibala. La veritat és que no m'imagino a un diputat del parlament de Catalunya intentant dialogar amb un drogoaddicte, intentant reduir a una persona que acaba de cometre un assassinat, realitzant controls a la carretera amb temperatures que poden arribar els -15ºC (i sense la deguda uniformitat per temperatures extremes).
Mentre al Parlament de Catalunya un diputat està cobrant dietes, trasllats (fins i tot els de la pròpia Barcelona) i un sou, no cal dir-ho, superior al que percep un funcionari, a nosaltres ens toca estar, per exemple, a l'altre extrem de Catalunya, sense cobrar desplaçaments ni dietes, havent de pagar un lloguer d'un habitatge, els subministraments d'aquest, les despeses de carburant que ens comporta arribar al lloc de feina (i ja no conto el quilometratge anual dels nostres vehicles particulars)... A tot això hem de sumar les persones que poden tenir una hipoteca al seu lloc d'origen, les despeses que tenen pel seu primer habitatge, el manteniment d'aquest... I la cosa no s'acaba aquí, perquè també hi ha gent que té una família que ha de mantenir i ha de fer autèntics malabarismes per arribar a final de mes sense problemes, com perquè, a més a més ara se'ls retalli el sou, ofegant així encara més, la seva economia familiar.
Si estem lluny de casa, de la família, dels amics, i a sobre amb menys sou, com no hem d'estar indignats? Si com a mínim es fes un esforç d'apropar a la gent a casa seva perquè poguessin si més no, reduir les seves despeses, seria més fàcil d'acceptar tot plegat, però lluny d'això, es fa tot el contrari.
En resum, el dia que vegi a un diputat treballar al Parlament amb el sou d'un funcionari, sense cap tipus de dieta pagada, estic segur que molts funcionaris podrien arribar a entendre les retallades que s'apliquen. Mentrestant, seguim veient que la classe política no fa els esforços que estan obligant a fer als treballadors i serveis públics.
Puc arribar a entendre que el sou del President i dels Consellers siguin més elevats per les responsabilitats que tenen, però fins aquí.
Val més que reflexionin tots aquests polítics de la gestió de la crisi que estan fent o em sembla que, a les properes eleccions, tot el funcionariat escollirà una altra opció política.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt ben dit Albert, estic d'acord amb la teva observació.
Ells no saben la feina que te cada un, mentre ells s'omplen la butxaca; nosaltres els treballadors hem de fer tot el possible per arribar a final de mes..
Es indignant...

Anònim ha dit...

Els Mossos fan el que volen tal i com demostra aquest vídeo: www.youtube.com/watch?v=u-1kA0cdbks