13/5/08

Jordi Vilajoana: 8 segles de català

Jordi Vilajoana, portaveu del CiU al senat, ha començat el seu primer discurs a la cambra en la llengua catalana. Les paraules que ha utilitzat han estat. "voldria que les meves primeres paraules, en la meva primera intervenció com a Senador en aquesta tribuna, fossin en la meva llengua, el català. Un idioma que amb més de vuit segles d’existència ha anat configurant la personalitat del nostre poble". "Una llengua -ha afegit- de concòrdia i de cultura. Una llengua que parlem no per diferenciar-nos, sinó simplement perquè és la nostra. En la que uns quants milions de persones pensem i en la que expressem les nostres idees i sentiments".
És un exemple i una bona manera de defensar la llengua, sense necessitat d'atacar ni intimidar a altres llengües. Un exemple a seguir i per intentar fer veure que s'ha de donar més llibertat en l'ús de la llengua catalana a la cambra del senat i el congrés dels diputats, a més de la basca i la gallega.
És una autèntica vergonya tot això. Com es pot explicar que es pugui utilitzar el català a les nacions unides i no es permet utilitzar-lo dins d'Espanya.
La resta del món ha d'obrir els ulls i veure la situació en la que es troba Catalunya.