16/2/12

Sabies que...


Sabies que, en plena crisis, Catalunya ha de retallar els seus pressupostos i que a sobre ha de ser solidaria amb altres autonomies que a sobre els incrementen?
Sabies que Catalunya porta patint des de fa molt de temps un espòli fiscal per part de l'estat espanyol, cosa que fa que any rere any Catalunya perdi poder adquisitiu?
Sabies que amb els diners que Catalunya paga a l'estat i perdem any rere any, podriem crear feina i evitar el creixement de l'atur al nostre país?
Sabies que amb aquests diners que perdem, no podem invertir tant com volem en investigació i desenvolupament com ho fariem si poguessim disposar dels diners de la manera que volguessim?
Sabies que mentre els escolars del nostre país, han de pagar els seus llibres subvencionats, hi ha regions com Andalusia que paguen els llibres dels seus alumnes gràcies als diners d'uns altres?
Sabies que mentre a Catalunya hem de pagar per anar de Barcelona a Girona per una via de gran capacitat, en altres llocs com Extremadura poden viatjar per vies ràpides sense haver de pagar ni una sola quota?
Sabies que mentre a Catalunya es congelen les oposicions per les retallades que ens obliguen a fer per reduïr el nostre dèficit, en altres comunitats com Andalusia segueixen crean nous llocs per a funcionaris amb els diners dels altres?
Sabies que mentre a Catalunya, que disposa de funcionaris que no disposen altres comunitats, com ara la policia, te la ràtio de funcionaris molt més baixa que d'altres que no tenen aquests serveis assumits pel govern autonòmic com ara Extremadura?
Sabies que, mentre a Catalunya els pagesos i la gent del camp lluita per fer els seus conreus, per salvar-los i per treballar, a Andalusia no els preocupa perquè poden viure d'alló que s'anomena "peonades"?
Sabies que, tot i aquests avantatges dels que disposa Andalusia, encara es vanta de poder tenir-los i no només això, que es dedica a atacar als que els estem mantenint i estem fent possible que tinguin tots els avantatges dels que disposen?
Sabies que, tot i tenir una llengua pròpia i natural d'aquest país, de més de 1000 anys d'història, els catalans l'hem de defensar i justificar la defensa que en fem davant de la gent que preten acabar amb la llengua del nostre poble?
Sabies que, mentre se'ns critica per tenir una despesa per una TV com TV3 que és líder en qualitat i audiència, els diners que es gasta per habitant en la TV nacional de Catalunya i la resta dels seus canals és molt inferior a la que gasten governs com el d'Extremadura, Múrcia o l'Asturià?
Les coses han de canviar, no podem ser l'ase dels cops per sempre. Hem de reaccionar o acabarem destruïts com a poble.

Per la independència de Catalunya.
Sigues dels bons. Vota independència!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Son temps de canvi!