24/7/12

Conceptes i visió de la política actual

Avui estava pensant en les moltes promeses que han fet els polítics durant la campanya i els que han fet des que han pujat al govern. Uns deien que Catalunya milloraria... Més endavant van dir que no es baixarien les pagues dobles als funcionaris al Nadal, que plantarien cara... Després van dir i jurar que Catalunya no necessitaria intervenció...

Repassem:

He cercat el terme "promesa" al Gran Diccionari de la llengua catalana i diu el següent:

3 f 1 DR Compromís per a realitzar un acte o contreure una obligació.

Llegint això, s'entén que tot allò que s'anomena promesa és una cosa a la qual t'has compromès a fer. En canvi, en la realitat, la política es podria traduïr el terme "promesa" en dos termes. Un d'ells és "objectiu" i l'altre "engany".

Quan he cercat "objectiu" al diccionari ha aparegut el següent:

4 m MIL 1 Indret l'ocupació del qual constitueix la finalitat de l'acció d'una unitat.

Aquesta seria la definició correcte pel que fa a les propostes que fan els partits polítics durant les campanyes. En cap cas es poden titllar de promeses, ja que moltes mai s'acaben complint.

Pel que fa a la paraula "engany", el diccionari diu el següent:

3 Artifici, paraules, insídia, etc., del qui tracta d'enganyar.

Aquesta seria la descripció a les paraules del Govern pel que fa, per exemple, a la no retallada de la paga doble de Nadal als funcionaris o bé al fet que Catalunya no necessitaria un rescat.

Un cop he fet tot això, he arribat a la conclusió que tot allò que he estat defensant durant tant de temps, totes aquelles persones per les quals havia estat donant la cara, per les que m'havia discutit tantes vegades, eren una cortina de fum que realment l'unic que han estat fent és viure de la il·lusió de gent com jo, viure de la nostra passió i sentiments per unes idees, per un país, per unes conviccions.

Jo segueixo creient en el que defenso, en el que m'apassiona, en el que m'emociona i m'il·lusiona i és pel que lluito cada dia. Però sembla que com jo, som moltes les persones que hem de lluitar per tot això sense un suport que haurien de ser les persones que ens representen, les quals dirigeixen el nostre país, en les que hem dipositat la nostra confiança.

Crec que aquestes persones, les quals tenen una professió anomenada "polític/a" haurien de tenir tot això en compte, ja que tot un poble és el que els hi dóna la confiança per defensar el que estan "prometent" o proposant. Per donar la cara per nosaltres i les nostres inquietuts.
Malhauradament sembla que tot això és una utopía en la que hem viscut durant molt de temps i així queda reflectit eleccions rere eleccions en les que la participació cau i més gent deixa de creure en el sistema polític que tenim.

Una persona que té com a professió ser polític/a, hauria de creure's el que defensa, lluitar per aquelles idees i sobretot dir la veritat. Ha d'il·lusionar i estirar un poble que el seguirà en aquest camí, però per això, abans de convencer al poble, ha d'estar plenament convençut de tot allò que defensa i que no siguin simplement unes paraules, unes frases o unes línies que es van dir en un moment per aconseguir el suport de la gent com jo, gent que té unes conviccions i les defensa fins a les darreres conseqüències.
Si les persones que es posen al davant d'un país no tenen aquestes característiques, potser no compleixen els requisits necessaris per ser "polítics" i dirigir un país per portar-lo a frustracions i desil·lusions dels seus ciutadans.

Finalment, un missatge de cara al poble i a la gent. Tots nosaltres som els que tenim el poder i la força per canviar això. Hem de conscienciar-nos que si una cosa per la qual hem apostat, per diferents promeses que ens hagin fet, després no les acaben complint, hem de sortir al carrer i fer sentir la nostra veu davant de totes aquestes falses promeses i lluitar pel seu compliment.

Crec en la política, però no crec en els polítics tal i com els coneixem avui en dia.

Per una política millor!

5 comentaris:

Joan Vidal ha dit...

Ho ha de publicar arreu Albert, has expresat com ningú el que tots sentim! Has construit un comentari digne de srtir en el millor diari!
Joan Vidal.

El Petit ha dit...

Comparteixo el que dius, no crec en els polítics perquè tal i com està configurat el sistema polític a Espanya, i per extensió a Catalunya, fan que me sigui impossible creure-hi.

Llistes tancades, càrrecs de confiança, diputacions o consells comarcals sense una funció definida i definits, això sí, els càrrecs directius amb els seus respectius assessors. Esperava que amb la crisi tot aquesta porqueria s'acabés, però i ara! Si es que anem sobradíssims. Visca el Senat! Visca ee consell comarcal de Barcelonès i del Tarragonès! Només justifico els consells comarcals en les comarques pirinenques, i àrees rurals. Sempre que els municipis no puguin mancomunar-se.

Després que no em demanin sacrifics ni m'apugin l'IVA, mentre segueix tot això. Puc entendre que es retalli en sanitat i educació si abans s'acaba amb tot aquest parasitarisme i clientelisme polític. Abans no.

No perquè sigui tant imbècil de creure que la crisi s'acabi amb que els polítics deixin de cobrar el que cobren i es suprimeixin administracions inútils. Sinó per una qüestió de respecte.

Però de vegades vull que la situació empitjori, quan veig que l'atur puja, o que la prima de risc augmenta, me'n alegro perquè tinc ganes de que tot això esclati i peti ben fort! Fa falta un Robespierre que ajusticiï a tots els indesitjables polítics. EL problema es que Espanya ( i Catalunya, fins a la data d'avui)no hi hagut cap Revolució Francesa.

Tot això ho diu un liberal,no sóc ni progre, ni socialdemòcrata vull que l'Estat em deixi en pau. No crec en els càntics neocomunistes dels indignats, perquè el que volen és més Estat i més paternalisme.

Big corporations are in bed with government, so we need more government. FUCK LOGIC.

Anònim ha dit...

Hurrah, that's what I was exploring for, what a material! present here at this weblog, thanks admin of this site.
Also visit my web site : Hear Me Laugh As I CUM!!!

Anònim ha dit...

You actually mentioned this adequately.

Here is my site - MCM 財布

Anònim ha dit...

Now, most athletes prefer nike shoes, due to their great good quality.
Using the normal eye were unable to go to whichever defects.
All the iconic company is definitely a really smash this required Cannes by way involved with tornado.
Both stress flexibility, functionality and style and design.
http://www.sex-tweet.net/index.php/hilda68f/all