3/4/08

Quan s'esquiva la llei electoral


Doncs bé, un cop més ha passat i la disbauxa que tenen alguns partits s'ha tornat a fer notar. És el cas d'ERC, IC-V i IU, que han unit les seves forces per crear un grup al congrés i no formar part del grup mixt. Una manera d'esquivar la llei, que els relegava al grup més i que els hi aportarà més diners i minuts d'intervenció, més personal... (és que la pela és la pela, ja se sap).
Però, com que no en feien prou amb els seus vots, han hagut de demanar ajuda al BNG perquè els cedís els seus dos diputats a principi de legislatura per tal de poder formar aquest grup al congrés.
Per tant, aquesta vegada al congrés dels diputats hi haurà 6 "grups" parlamentaris: PSOE, PP, CiU, PNV, ERC-ICV-IU i el Grup Mixt (NaBai, CC, BNG, UPyD).
Una legislatura que es presenta complicada, tant per aquests grups, com pel grup que tindrà el govern, ja que necessitarà el suport d'un mínim de 7 diputats que els permetin aprovar les lleis, un resultat que només poden obtenir amb el suport de CiU o bé fent sumes de diferents partits.