27/3/08

Defensem el Ter


Des de fa anys que s'estan emportant l'aigua del nostre riu cap a Barcelona, fins al punt que més del 80% marxa de terres gironines. Però per si encara no n'hi hagués prou, ara resulta que s'està perdent un 20% d'aquesta aigua per fuites que hi ha a la canonada. A més a més, s'està construint una canonada paral·lela a l'actual, per treure encara més aigua?
Després resulta, que al nostre territori i als regants que necessiten l'aigua del riu, es queden sense aigua, el riu no té el cabal mínim que hauria de tenir, i moltes vegades, no desemboca al mar. Els embassaments estan al 20% de la capacitat, i per si no fos prou, i no han fet prou mal amb el trasvassament del Ter cap a Barcelona, ara volen agafar aigua del Segre. Tota l'aigua cap a Barcelona, mentre es pren a la resta del territori. Un clar exemple de centralisme del país. Ja comença a ser hora, els gironins ens aixequem per dir NO al trasvassament del Ter! L'aigua que es quedi al territori.
Si no es contaminés tant el Besós, la podrien agafar d'allà, o bé construint més dessaladores a l'àrea metropolitana.
Recuperem el Ter!

3 comentaris:

robsup2007 ha dit...

EN aquest comentari, 100% d'acord amb tu. Es desperdicia l'aigua continuament l'area metropolitana, es perd el 20% en fuites a les canonades i ara a sobre volen treure més aigua del Ter i fer una obra nova al Segre. La meva oposició és frontal als trasvasaments. Els regants del Ter que? Els regants de la plana de Lleida que?. Tot això passa per una manca de previsió de situacions excepcionals de sequera. Cal fer un plantejament seriòs per aquestes situacions. Si hi haguessin desalinitzadores al litoral amb prou reserves per l'abastiment humà en casos d'extrema necessitat i amb una adeqüada reutilització (mitjançant un procès de depuració evidentment) d'aigües residuals, que si bé no serien aptes pel consum, si per abastir als regants en casos d'extrema necessitat. Els recursos son excasos i s'han de saber gestionar de forma adequada, no tirar-los, que es el que s'està fent. Després es vol treure l'agua a llocs que el necessiten molt més.

Trencant les cadenes ha dit...

Un cop més, hem de patir les conseqüències d'un sistema polític tant poc previsor com organitzat. I, com sempre, ha de ser el poble el que hagi de renunciar a una aigua molt important per les nostres terres. Però mentres el poble segueixi amb la boca tancada, no se sentira la seva veu. No podem permetre que ens robin l'aigua. Si l'aigua és del poble, per què ens la treu el govern? És trist veure com ens enfonsa la incompetencia. SALUT!

Trencant les cadenes ha dit...

per cert, si no et suposa cap problema, et poso com a link de blogs preferits, em seguire passant, felicitats pel blog. Jo també soc de girona.